Web Analytics Made Easy - Statcounter

توهین یک کارگردان به جایگاه استاد شهریار در روز شعر و ادب فارسی اتفاقی نیست که بتوان از کنار آن به سادگی عبور کرد و طبیعی است که مسئولان فرهنگی به این بی حرمتی واکنش نشان دهند.

به گزارش برنا؛هنر تئاتر و هنرمند تئاتری قداستی دارد که هرگز نمی توان از کنار آن به سادگی گذشت و اگر در مطلب ذیل خانواده تئاتر نیز از این رفتار رنجور گشته اند بی تردید خالی از منطق نیست چرا که  تجربه نشان داده است که گاهی هنرمندان تئاتر یک قدم جلوتر از دیگر خانواده هنر در حفظ اصالت و جایگاه فرهنگ ایرانی قد علم کرده و در مقابل نامرادی ها و اقدامات ضد فرهنگی از هر نوع اعتراض و شکایت شانه خالی نکردند و حتما در جسارت سرآمد هستند چرا که تئاتر در تعریف خود این صافی و صداقت را آورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در تمام این سالها به رغم مظلومیت تئاتر شاهد این بوده ایم که هنرمندان این هنر مادر هرگز از جایگاه و هدف خود پائین نیامدند و حتی در شرایط خاص نیز بدون توجه به دستاوردهای مادی و معنوی در تلاش بوده اند تا مقام هنر و اصالت فرهنگ ایرانی را حفظ نموده و در صیانت از آن از هر تلاشی فروگذار نبوده اند.

اینکه فردی به ظاهر هنرمند و به ظاهر اهل قلم با انتشار مطلبی نامرغوب و به دور از شان یکی از اهالی خانواده تئاتر در روز ادب و شعر فارسی به شاعری نامدار و صاحب سبک از گوشه ای در نقشه ایران زمین توهین می کند و فرهنگ غنی این مرز و بوم را  نادیده می گیرد نشان از این دارد که عناوین و نامها نیستند که افراد را بزرگ می کنند کافی است در موقعیتی مشخص و در کلامی حتی کوتاه افراد کم عمق و بی اصالت  واقعیت و کیفیت اصالت خود را نشان داده و ثابت کنند که گاهی با ادا و اطوار است که ما می خواهیم خودمان را آن طور که نیستیم و واقعیت نداریم نشان دهیم و چه بهتر که در نمایش جایگاه متزلزل خود دستاویز بزرگانی شویم که جایگاه و موقعیت هنریشان بر همگان مشخص و معین است .

قطعا توهین و رفتار بی شرمانه کارگردان تاجیکی فارسی زبان، به شاعر بزرگ آذربایجانی که نقش مهم و موثری در ترویج ادبیات و غزل شعر فارسی در زمان خود و بعدها داشته ، نشان از سطحی نگری و عدم شناخت صحیح این به ظاهر کارگردان تئاتر است که بدون توجه به ادب و احترام با نگارش کلماتی که در آن تا حد زیادی عقده های رفتاری مشهود است به دنبال این بوده است که در کنار نام استاد اسمش شنیده شود و با ورود به دنیایی که از آن نیست و با استفاده از نام بزرگانی چون فردوسی و سعدی و غیره خودش را تبرئه سازد بی آنکه بداند مردم هنردوست و فرهنگ شناس این آب و خاک که در سخت ترین شرایط موجود در تاریخ، هنر، فرهنگ و ادب را سرلوحه احترام خود قرار داده اند از این کلام ناباب نه تنها تاثیری نمی گیرند که آن را مذمت کرده واین توهین را بر نمی تابند .

27 شهریور سالروز درگذشت استاد شهریار در سال 1381 به پیشنهاد یکی از نمایندگان مجلس و مصوب شورای انقلاب فرهنگی به عنوان روز شعر و ادب نامگذاری شد و البته بعدها به عنوان روز ملی شعر و ادب فارسی تغییر کرد و این نشان از آن دارد که شعر و ادب در این آب و خاک جدا از مسائل و مصادیق سیاسی و قومی جایگاهی رفیع و ارزشمند دارد که اتفاقا حلقه اتصال اقوام و مردمان این مملکت است  و قطعا افرادی در قد و قواره های کوتاه از علم و ادب و فرهنگ نمی توانند بر آن خدشه ای حتی کوچک وارد کرده و نام های ماندگار موثر در فخر فرهنگی و ادبی ایران را زیر سوال ببرند.

البته باید دید واکنش مدیران تازه نفس فرهنگی به این  بی حرمتی چیست؟

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ادبیات شعر هنر فرهنگ شهریار فارسی پارسی گو ادب روز شعر و ادب پارسی شاعران آئینی بهجت تبریزی شعر و ادب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۶۳۹۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بزرگداشت اکبر زنجان پور و دو جای خالی

حمید سمندریان که با شوق فراوان نظاره‌گر کار دانشجویان خود بود، استعداد و توانمندی این دانشجو را کشف کرد و اول بار در نمایش «نگاهی از پل» با او همکاری کرد. اکبر زنجان‌پور در این نمایش به عنوان استعدادی درخشان ظاهر شد و این اولین گام‌های او در جاده موفقیت بود.

به گزارش ایسنا، این خاطره به دهه ۵۰ بازمی‌گردد و حالا دانشجوی سابق قرار است همزمان با زادروز استاد خود و در مراسمی که کانون کارگردانان خانه تئاتر برگزار می‌کند، تقدیر شود.

دانشجوی سابق اما سال‌هاست که خانه‌نشین است و شرایط را برای به صحنه بردن اثری تازه، مناسب نمی‌داند.

هرچند نسل جدید تماشاگران تئاتر نتوانسته‌اند هنرنمایی زنجان‎پور را روی صحنه ببینند، اما قدیمی‌های تئاتر نمی‌توانند حضور تاثیرگذار و استعداد شگرف او را در نمایش‌های «نگاهی از پل» و «ملاقات بانوی سالخورده» فراموش کنند

شاید اولین بازی حرفه‌ای او در تئاتر در نمایش «نگاهی از پل» بود که در کنار سوسن‌فرخ نیا به عنوان یکی دیگری از دانشجویان مستعد دانشکده هنرهای زیبا درخشید و بار دوم بود که خود را به عنوان استعدادی غیرقابل انکار اثبات کرد؛ در نمایش «ملاقات بانوی سالخورده» نوشته فردریش دورنمات و کار حمید سمندریان. او در آن نمایش نقش آالفرد ایل را بازی کرد که یکی از کارکترهای مهم نمایشی است و تفاوت سنی زیادی با آن داشت.

به انگیزه این تجلیل و به یاد حمید سمندریان، بخشی از صحبت‌های او را درباره زنجان‌پور مرور می‌کنیم:

«زنجان‌پور بسیار قابل قبول و باورپذیر بازی کرد. هرچند که آالفرد ایل از سن او دور بود ولی او نقش را به خوبی درک کرد. من استعداد زنجان ‌پور را در کلاس‌های دانشگاه شناختم. زمانی که شاگرد من بود، او را در اجراهای دانشگاهی دیده بودم و هیجان‌ها و انرژی‌های او را می‌شناختم. همان طور که در «نگاهی از پل» قدرت و انرژی خود را به نمایش گذاشت، در «ملاقات بانوی سالخورده» نیز به درونیات و عمق آلفرد ایل پی برد. دو نقش متفاوت و با بازی فراموش‌نشدنی زنجان‌پور. من برای رسیدن او به آلفرد ایل هیچ گونه درگیری نداشتم. زنجان‌پور به شدت خودش را متمرکز کرده بود تا به نقش برسد و آن طوری که من می‌خواهم بازی کند. او هم در بیرون و هم در درون به نقش رسید و خودش را هماهنگ کرد و به روح لحظه به لحظه نقش مسلط شد.

اما بخت با تماشاگران دهه هشتاد هم همراه بود تا یک بازی به یادماندنی دیگر از زنجان‌پور ببینند؛ در نمایش «شب هزار و یکم» به نویسندگی و کارگردانی بهرام بیضایی. نمایشی که در تالار چهارسو مجموعه تئاتر شهر روی صحنه رفت و در سه اپیزود گوناگون، نگاهی تازه به هزار و یک شب داشت. زنجان‌پور با همراهی مژده شمسایی و ستاره اسکندری در اپیزود دوم این نمایش بازی کرد تا برای تماشاگران نسل‌های بعدی تئاتر نیز خاطره زیبای دیگری از بازی‌های خود بسازد.

حالا این بزرگداشت همزمان با زادروز استاد او در خانه هنرمندان ایران، روز یکشنبه ۹ اردیبهشت ماه برپا می‌شود. حمید سمندریان، استاد او سال‌هاست که از دنیا رفته و بهرام بیضایی نیز به دلیل دوری از وطن، نخواهد توانست در این برنامه شرکت کند و این بزرگداشت با دو جای خالی همراه می‌شود.

بزرگداشت زنجان‌پور به کوشش کانون کارگردانان خانه تئاتر ایران، ساعت ۱۷ روز یکشنبه ۹ اردیبهشت ماه در تالار استاد جلیل شهناز خانه هنرمندان ایران برگزار می‌شود.

انتهای پیام

    

دیگر خبرها

  • نونزدهمین مراسم «شب کارگردان» برگزار شد/ آرزوی نویدمحمدزاده چه بود؟
  • نکوداشت اکبر زنجان‌پور همراه با شرم و حیای نوید محمدزاده
  • نگاهی متفاوت به جنگ در تئاتر/ روایتی به پنج گویش متفاوت از  سرانجام وقایع جنگ
  • تجلیل از سه چهره تاثیرگذار تئاتر ایران در شب کارگردان
  • تقدیر از سه چهره تاثیرگذار تئاتر ایران در شب کارگردان
  • قدردانی از سه چهره تاثیرگذار تئاتر ایران در شب کارگردان
  • شاعری که مایه افتخار ایرانیان است
  • جایگاه ایران را در عرصه نبرد فرهنگی و اقتصادی تثبیت کنیم/ مسئولان از تولید ملی حمایت کنند
  • تاکید امام جمعه مشهد بر ضرورت تحول و تجدید حیات در عرصه فرهنگی جامعه
  • بزرگداشت اکبر زنجان پور و دو جای خالی