Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - درسايه کم توجهي مسئولان فرهنگي ذيربط در حفاظت از ذخاير ملي و کهن ايراني، دولت جمهوري آذربايجان براي ثبت اسطوره ايراني «سيمرغ» به نام خود خيز برداشت.

سرويس جهان مشرق - درپي بهره گيري از اسطوره ايراني «سيمرغ» در افتتاحيه چهارمين دوره بازي هاي همبستگي اسلامي در باکو براي روايت تحريف آميز و مخدوشي از تاريخ و ميراث فرهنگي جهان اسلام ، حکمت بابااوغلو، سردبير روزنامه «يني آذربايجان» ، ارگان رسمي حزب حاکم «يني آذربايجان» جمهوري آذربايجان و نماينده مجلس اين کشور، با انتشار مقاله اي در سايت «ترکستان» با تاکيد بر اينکه انتخاب «سيمرغ» براي روايت تاريخ در اين مراسم و نيز مراسم اختتاميه نخستين دوره بازي هاي اروپايي در باکو در سال 2015، اتفاقي نبوده است، مدعي شد: «سيمرغ» اسطوره ترک هاست که ايراني ها آن را تحريف و تصاحب کرده اند!
سردبير روزنامه «يني آذربايجان»، ارگان رسمي حزب حاکم «يني آذربايجان» جمهوري آذربايجان و نماينده مجلس اين کشور در اين مقاله که در پايگاه اينترنتي «ترکستان» منتشر شد، نوشته است: « در مقاله اي که به اختتاميه بازي هاي اروپايي (در سال 2015) اختصاص داده بودم، اسطوره پرنده سيمرغ را به عنوان محصول تفکر اساطيري ملت آذربايجان معرفي کردم و آن را به مثابه جزئي از تفکر ملي - فلسفي مان ارزيابي کردم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اين پرنده اسطوره اي مجددا در افتتاحيه بازي هاي همبستگي اسلامي به مثابه يکي از شخصيت هاي اصلي به روي صحنه آمد و مرا نيز به بسط دادن اين پژوهش سوق داد. يک بار ديگر اطمينان يافتم که اين پرنده صرف نظر از اينکه نامش «فنيکيس»، «آنکا» ، «سمندر» يا «سيمرغ» باشد، به عنوان محصولي از جهان بيني اسطوره اي ترک، به افسانه هاي ملل مختلف وارد شده و از اسطوره «ايشينقيراي» (ظاهرا کلمه اي قرقيزي است)، عبور کرده است. اما، مي دانم که برخي افراد به اين (ادعا) اعتراض يا دستکم درباره آن ترديد خواهند کرد. به همين خاطر، تحقيقي را که درباره اسطوره سيمرغ کرده ام، مجددا برايتان ارايه مي کنم. شايد هم نيازي به اين کار نبود. اما تجربه تاريخي نشان مي دهد که براي آن دسته از ارزش هايمان که از آنها نگهداري نمي کنيم، خيلي زود صاحباني يافته مي شود! به همين علت، وظيفه شهروندي و روشنفکري خود مي دانم که از ارزش هاي مادي و معنوي خود حفاظت کنيم و از آنها نگهداري کنيم تا در آينده به موضوع مباحثه تبديل نشوند!!»


اين نماينده مجلس جمهوري آذربايجان برغم اذعان به اينکه «در تمامي منابع ذکر شده است که پرنده سيمرغ در اساطير کهن ايراني، پرنده اي بزرگ بوده است که در کوه قاف مي زيست و نماد خيرخواهي و زيبايي است»، افزوده است: « اين داستان جعلي بايد طوري به پايان مي رسيد که سيمرغ که در فارسي به معناي سي پرنده است، به اثبات برسد و فارسي بودن اين نام نيز ثابت شود. عطار نيشابوري اين روايت از سيمرغ را در کتاب «منطق الطير» ( زبان پرندگان) خود بيان کرده است. اما، اگر با دقت توجه کنيم، مي بينم که اين حکايت صرفا از طرف عطار جعل شده است تا اسطوره سيمرغ را فارسي کند. »
حکمت بابااوغلو براي توجيه ادعاي بي اساس و عاري از منطق خود افزوده است: « ايران، صرفا مکان جغرافيايي است و جغرافيا نيز اسطوره ندارد. زيرا، جغرافيا اسطوره خلق نمي کند. اسطوره ها و افسانه ها را ملت ها خلق مي کنند. در اين صورت، يا بايد بگوييم که سيمرغ اسطوره ملل فارس زبان است يا اسطوره ملل ترک زبان. عطار اين جسارت را نداشته است که آن را اسطوره «پرس» يا «پرسيا» بنامد. زيرا، او مي داند که اين اسطوره مال آنها نيست. عطار به آن ، اسطوره ملل ترک زبان نيز نمي گويد. زيرا، نمي خواهد بگويد و بخاطر خودپرستي داخلي اش نمي خواهد به اين موضوع اعتراف کند. در اين صورت، گزينه مطلوب را مي يابد و آن را افسانه ايران مي نامد.»
سردبير روزنامه «يني آذربايجان» با طرح اين سوال که « پس ، اسطوره سيمرغ در کجا خلق شده است؟ » افزوده است: « براساس منابع مکتوب و شفاهي ترکي ، کلمه سيمرغ در آذربايجاني « زمرد» ، در قزاقي «سامقرقخ» و در قرقيزي «شينقيراي» است. بعدها کلمه «سامقرقخ» به شکل کلمه «سيمرغ» وارد فارسي مي شود. فارس ها نيز اين کلمه را با زبان خودشان سازگار مي کنند و آن را «سيمرغ » تلفظ مي کنند. اندکي بعد نيز اسطوره «شينقيراي» تحريف شده و با جعل عطار نيشابوري به مثابه اسطوره ايراني معرفي مي شود.»


مولف اين مقاله پس از ذکر مطالبي درباره اقوام ترک زبان افزوده است : « به اين ترتيب، در نتيجه اين تحقيق کوتاه مي توانيم تاکيد کنيم که اين افسانه کهن ترکي بعدها وارد فرهنگ ملل خاورميانه ( غرب آسيا) از جمله فارس ها شده است. اما، منشأ اين اسطوره متعلق به ترک هاست و ما به حق مي توانيم اين اسطوره را محصول تفکر اساطير ملل ترک زبان از جمله آذربايجاني ها بدانيم. »
حکمت بابااوغلو افزوده است: « در اسطوره هاي تمامي ملل ، مکان لانه سيمرغ ، کوه قاف ذکر شده است که علت آن نيز اين است که کشتي نوح در کوه قاف به خشکي رسيد. زندگي از جمله آتش نيز از همانجا گسترش مي يافت. در اين صورت ، لانه پرنده سيمرغ نيز بايد در کوه قاف مي بود. کوه قاف در برخي منابع به شکل «قوو» يا «قاوف» و همان کوه «آغري» (يکي از نمادهاي ترويج پان ترکيسم) ذکر شده است. بنابراين، اسطوره پرنده سيمرغ در هيچ حالتي از محدوده جغرافيايي ملي - فرهنگي متعلق به ترک ها نمي تواند خارج شود. بنابراين خالق اين اسطوره نيز اجداد ما بوده اند.»
حکمت بابااوغلو در پايان تصريح کرده است:« به اين ترتيب يک بار ديگر ضروري مي دانم که تاکيد کنيم ، اسطوره سيمرغ در مراسم افتتاحيه ( افتتاحيه بازي هاي همبستگي اسلامي در باکو) بطور اتفاقي انتخاب نشده است. »

گفتني است پيش از اين نيز دولت جمهوري آذربايجان در چارچوب تلاش براي جعل هويت وابسته به پان ترکيسم براي اين کشور و به فراموشي سپرده هويت و ريشه هاي اصيل ايراني – شيعي مناطق شمال ارس، ضمن انتشار مطالب جعلي در کتب تاريخي، به تلاش هاي گسترده اي براي تصاحب اجزاي مختلف ميراث فرهنگي ايران تلاش کرده است که تلاش براي انکار هويت ايراني و اشعار فارسي نظامي گنجوي، تلاش براي ثبت انفرادي نوروز به نام جمهوري آذربايجان در سازمان ملل، تلاش براي ثبت بازي چوگان به نام اين جمهوري در يونسکو، ثبت تار و موسيقي آذري «عاشيقلار» و موسيقي مقامي ، تلاش براي ثبت کمانچه و... از جمله اين تلاش هاي باکو بوده است.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۵۹۷۳۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات وعده صادق سیلی محکم مظلومان جهان بر چهره صهیونیست بود

حجت الاسلام اله نور کریمی تبار نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام در خطبه‌های این هفته نماز جمعه در مصلی بزرگ امام خمینی (ره) این شهر با اشاره به گرامیداشت هفته معلم و کار و کارگر، اظهار کرد: شهدای گرانقدر معلم و کارگر در عرصه علم و دانش و کار و تولید در خدمت مردم جان خود را فدای رشد علمی و اقتصادی جامعه کردند.

وی با بیان اینکه آموخته‌های ما مدیون مجاهدت‌های علمی معلمان است، افزود: کار و تلاش کارگران مایه استقلال جمهوری اسلامی و سرافرازی مردم غیور کشورمان در جهان است، معلم و کارگر ۲ قشری هستند که در عرصه تعلیم‌ و تربیت و کار و اشتغال، جامعه را به پیش می‌برند.

امام جمعه ایلام با بیان اینکه معلمی شغلی شریف و شغل انبیاء الهی است، ابراز کرد: معلمان توان خود را برای تعلیم و تربیت جامع به کار گرفته‌اند، جایگاه، منزلت و مقام عالی معلم باید پیوسته مورد تکریم جامعه باشد، زیرا اگر جایگاه معلم و نقشی که در تربیت نسل‌های مختلف دارد مورد تکریم قرار گیرد، جامعه‌ای آگاه به دانش و با تربیت دینی و اسلامی خواهیم داشت که در عرصه‌های مختلف پیش رونده خواهد بود.

حجت الاسلام کریمی تبار با گرامیداشت نام و یاد شهید مطهری، گفت: شهید مطهری، انسانی بود که در عرصه حوزه‌های علمیه و دانشگاه پیشگام بود و با استدلال خود بهترین مدافع انقلاب بود و دشمنان تاب پاسخ‌گویی به بیانات او را نداشتند و در نهایت او را نشانه گرفتند، اما شهادت ایشان به‌عنوان روز معلم در تاریخ انقلاب ماندگار شد.

وی در ادامه با اشاره به اجرای عملیات غرورآفرین وعده صادق، گفت: آمریکا، رژیم غاصب اسرائیل و هم‌پیمانان آنها نتوانستند عکس‌العمل دفاعی در برابر این سیلی محکم جمهوری اسلامی نشان بدهند، عملیات وعده صادق سیلی محکم ولایت فقیه و مظلومان و آزادیخواهان جهان، بر چهره صهیونیست کودک کش بود که قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی در منطقه و جهان را به نمایش گذاشت.

باشگاه خبرنگاران جوان ایلام ایلام

دیگر خبرها

  • نشست هم اندیشی تشکل‌های کارگری و کارفرمایی چهارمحال و بختیاری با استاندار
  • دلیل رد پیشنهاد یک تیم ایرانی توسط فرهاد مجیدی/ تیم جدید اسطوره استقلال مشخص شد؟
  • تغییر عرصه بین‌الملل به واسطه اقتدار جمهوری اسلامی ایران
  • وعده صادق قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی را به نمایش گذاشت
  • عصبانیت دشمن از درخشش بانوان باحجاب ایرانی در عرصه‌های مختلف
  • جایگاه ایران را در عرصه نبرد فرهنگی و اقتصادی تثبیت کنیم/ مسئولان از تولید ملی حمایت کنند
  • عملیات وعده صادق سیلی محکم مظلومان جهان بر چهره صهیونیست بود
  • مدیران باید سرمایه‌گذاری در بحث تولید را تثبیت کنند
  • مسئولان هم محصولات ملی و داخلی خریداری و مصرف کنند
  • مدیریت باید سرمایه‌گذاری در بحث تولید را تثبیت کنند